Over ons

RECOR HOME – DESIGNING THE LIFE YOU WANT TO LIVE

De grondvesten van een solide familiebedrijf

1949: RECOR ziet het daglicht. Oprichter René Corthouts focust zich in de eerste jaren verbeten op de productie en verkoop van kwaliteitsmatrassen. Het wordt het begin van een succesvol familiebedrijf.

1983: Philippe Corthouts, zoon van oprichter René Corthouts, vervoegt het bedrijf als bestuurder en loodst RECOR de 21° eeuw binnen.

2016: De continuïteit is verzekerd door de nieuwe generatie. Charles en Adrien Corthouts, zonen van Philippe, beslissen om bij te komen dragen aan het succes van de familie onderneming.

Een uitzonderlijk uitgebreide interieurcollectie

Met de jaren breidt René Corthouts de originele collectie gestadig uit. Vandaag kleedt RECOR alle kamers van het huis aan. Fauteuils, salons, relaxen en slaapzetels, woon- en slaapkamermeubels én een uitgebreide lijn in slaapcomfort zijn ondergebracht in vier kwaliteitslabels. Klanten hebben de keuze uit maar liefst 900 verschillende modellen om hun interieur in te richten in hun favoriete stijl. Je vindt de interieurcollectie in elke betere meubelzaak in het land.

Befaamd Belgisch vakmanschap

De belangrijkste reden voor het immense succes van de RECOR-collectie is zonder enige twijfel het Belgische vakmanschap dat RECOR al die jaren aan de dag legt – en nog steeds! Alle meubelen ademen een extreme focus op kwaliteit en comfort. Dat zie je in het design, dat merk je aan alle afwerkingsdetails. En dat altijd tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Eigen designteam

‘Wat we zelf doen, doen we beter.’ Dat heeft RECOR goed begrepen. Wij houden dan ook elk detail van het productieproces zorgvuldig in eigen handen. Ons eigen inhouse designteam ontwerpt elke dag interieurstukken die onvoorwaardelijk tegemoet komen aan de meest strenge kwaliteitsnormen én de laatste interieurtrends. Modellen, materialen, stoffen en kleuren zijn volledig afgestemd op de wensen van onze klanten.

Gevestigde waarde op de internationale meubelmarkt

In de beginjaren had René Corthouts er enkel van kunnen dromen. Maar meer dan 65 jaar later is RECOR een gevestigde waarde op de internationale meubelmarkt. Vanuit de strategisch interessante locatie in centraal Europa exporteert de meubelgigant wereldwijd. Meer dan 50 landen genieten van de gekende RECOR-kwaliteitsservice.

GREAT DESIGN IS ELIMINATING ALL UNNECESSARY DETAILS