Soorten Leder

Leder is tijdloos, duurzaam en natuurlijk. Bij Recor kan je kiezen tussen drie soorten leder: Namibo, Samoa en Mammut. Elk leder is beschikbaar in een reeks prachtige kleuren. Hieronder vind je meer info over elk type. Ga naar een Recor verdeler om de materialen te ontdekken.

Namibo (5 jaar garantie)

Namibo is een soepel semi-anilineleder van 1,2 tot 1,4 mm dik met een zachte touch. Het ontstaat door het anilineleder te beschermen met een innovatieve transparante finish. Die maakt het materiaal minder gevoelig voor vlekken en verkleuringen, maar laat tegelijkertijd haar natuurlijke karakteristieken zichtbaar. Daardoor straalt Namibo pure luxe uit en ben je zeker dat je met een echt natuurproduct te maken hebt.

Samoa (5 jaar garantie)

Samoa is een gecorrigeerd en gedekverfd (afgedekt) leder van 1,3 tot 1,5 mm dik .In verhouding tot semi-aniline is dit soort leder minder onderhevig aan inwerking van buitenaf. Het  is voorzien van een gepigmenteerde, niet doorzichtige finishlaag, waardoor de natuurlijke karakteristieken in de huid minder/niet opvallen. Deze beschermlaag biedt extra bescherming, waardoor dit type leder zeer praktisch in gebruik is.

De natuurlijke kenmerken van het leder zijn iets minder duidelijk omdat er een print gebruikt wordt om het leer overal hetzelfde uitzicht te geven.

Mammut Leder (2 jaar garantie)

Net als Samoa is Mammut leder gecorrigeerd en gedekverfd (=afgedekt). Het is echter minder dik (1,1 tot 1,3 mm), waardoor het goedkoper is. Op Mammut leder krijg je een garantie van 2 jaar.