Al meer dan 70 jaar maakt Recor zitmeubilair. Onze vakmannen en vakvrouwen maken jouw sofa of fauteuil met de hand. De materialen die we gebruiken zijn van topkwaliteit en jouw meubel wordt uitvoerig getest om comfort en duurzaamheid te garanderen. Kortom, met Recor zit je goed!

Een rijke traditie

Recor had de voorbije decennia nooit zo succesvol kunnen zijn – en blijven – zonder dat ene belangrijke fundament waar René Corthouts, de oprichter, altijd op is blijven steunen: vakmanschap.

Design & Prototyping

De ontwikkeling en productie van een sofa of een fauteuil vergt vakmanschap. Het is geen geautomatiseerd proces. Onze vakmannen en vakvrouwen werken met hart en ziel aan een zitmeubel. 

Het proces begint met een schets van het design team. Op basis daarvan maken de prototypisten een eerste versie. In voortdurende dialoog met het design team wordt het prototype meerdere keren aangepast om het te perfectioneren en productieklaar te maken. Het vereist ‘fingersptizengefühl’ om de juiste bank of fauteuil te creëren.

 

Productie

Na afronding van de prototypefase wordt een zogenaamde nulreeks geproduceerd om te bepalen of de productie vlot verloopt en het eindresultaat voldoet aan de wensen. 

De sofa of fauteuil is nu klaar voor productie. Het stikteam snijdt en naait stoffen en leer volgens het patroon. Tegelijkertijd begint het productieteam met de karkasconstructie, het monteren van veren en het opbouwen van de zit en rugkussens. 

Wanneer dat is gebeurd, wordt de stof of het leer op de bank geplaatst door het gespecialiseerde stofferingsteam. Na een grondige kwaliteitscontrole is de zetel of fauteuil klaar voor jou!